donderdag 24 juli 2014

DIY : Homemade strawberry and cherry jam and weck jars from Xenos.

HeyHey,

Laatst liepen we door de stad en gingen we de Xenos in. In de Xenos zagen we cute weck-potjes staan waar je bijvoorbeeld jam in kunt bewaren. Wij kregen meteen zin in jam en dus kochten we twee potjes met twee schattige stofjes/covers voor over de deksel.  Thuis maakten we onze eigen kersen en aardbeien jam.




Dit zijn alle ingrediƫnten die je nodig hebt voor het maken van de jam.


We begonnen met het wassen van de aardbeien en kersen.


Daarna haalde we de kroontjes van de aardbeien af en de steeltjes van de kersen. Ook gingen we de pitten uit de kersen halen. Dat deden we met de kersen ontpitter die we ook hadden gekocht bij de Xenos.

Vervolgens deden we de kersen en de aardbeien apart van elkaar in een pan. De suiker voegden we toe en ook het sap van een halve citroen.

Terwijl de kersen en aardbeien in de pan zaten, gingen we de weckpotten uitkoken. We moesten wel af en toe roeren in de pan met kersen en aardbeien.

Zodra de kersen en de aardbeien begonnen te borrelen, lieten we ze nog 4 minuten door koken.


Toen dat klaar was deden we de jam in de potjes en lieten we de jam hard worden.



We hebben de jam al geproefd en het smaakt erg lekker!
Maak jij ook weleens jam? Of wil je het ook gaan proberen? Wat vind jij van de cute potjes van Xenos? Laat het ons weten in de comments. :)

XOXO

Cottoncandyblondies

EN: A few days ago we went to the Xenos. We bought there two cute weck jars and two floral covers for te lid. At home we made cherry and strawberry jam. We did the jam in the weck jars and it looks very cute! We like the jam! It's very delicious.
Did you ever made jam? Do you like jam? Which is your favorite flavor? Let us know it in the comments. :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten