zaterdag 7 maart 2015

Lifestyle: Plants are Friends ❁ ✾ ✿

heyhey,

Vandaag hebben we een blogpost over plantjes!! De afgelopen weken kon je bij de Albert Heijn kleine moestuin potjes sparen!! Ook wij maakte ons eigen moestuintje met de plantjes van de AH en vandaag was het alweer tijd om een paar plantjes over te potten!!



16 Februari 2015 begon de mini moestuin spaaractie bij de Albert Heijn. Bij iedere €15 aan boodschappen en bij sommige actieproducten kreeg je een gratis moestuinpotje. Uiteindelijk kon je 20 verschillende planten sparen. Je hebt  nog t/m 15 maart 2015 om je eigen moestuintje compleet te maken.


Het zaaien van de zaadjes van de plantjes voor je mini moestuin is erg makkelijk. Om ieder moestuin potje zit een stukje karton met daarop een stappenplan, dit stappenplan is gewoon bij ieder plantje hetzelfde.


Als eerste laat je het tablet groeien tot aarde doormiddel van gewoon kraanwater.



Vervolgens doe je de aarde in het potje en leg je het zaadmatje op de aarde en daarboven op doe je nog een klein beetje aarde.


Dan als laatste zetje het bordje met daarop de informatie over de plant in de aarde.


Wij kochten nog een moestuin bak. Hierin kun je al je plantjes in neerzetten en zien welke je nog nodig hebt!! Deze moestuin bak kost €1,49.




Dan is het tijd om te wachten tot je plantjes groot genoeg zijn om ze over te potten. Op de bordjes staat hoe lang het ongeveer duurt tot je plantjes ontkiemt zijn en wanneer je ze kunt overpotten.


Voor het overpotten van de radijs gebruikte wij een lege jampot.


Onderin de jampot deden we een laagje decoratiesteentjes (dit hadden we ook gezien in een lente DIY van de Nederlandse youtuber/blogger Diana van Disfordazzle).


Vervolgens doe je een beetje aarde in het potje en je stopt ook het plantje erbij.


En dan ben je klaar en kun je een aantal weken wachten tot je je plantjes kunt oogsten!!


Voor de wortel en de dille hebben we potjes gebruikt van de Xenos.


Wij vinden deze ' Begin je eigen moestuin ' spaaractie van de AH erg leuk. Het is leuk om te doen en om te zien hoe je plantjes groeien. Ook staat het erg gezellig in je huis en kost het ook niet heel erg veel tijd om de plantjes te zaaien en te verpotten. Nu nog hopen dat we over een tijdje ook echt de planten kunnen oogsten!!
Wat vinden jullie van deze spaaractie van de Albert Heijn? En zouden jullie het leuk vinden als we over een paar weken het resultaat van de mini moestuin laten zien? Laat het weten in de reactie's hieronder. :)

XoXo

Cottoncandyblondies

En: hi! Today we planted our own little plants. The Dutch supermarket Albert Heijn gives a way a little plant kit with every €15 on groceries. It's very simple and fun to make your own little kitchen garden. A few days after sowing the plants it was time to repotting the plants. We placed the radish plant in a old jam/marmalade jar. On the bottom of the jar we putted some decoration sand, which looks very cute. We plead the carrot plant and the dill plant in cute jars from the Xenos. Now it's time to wait until we can harvest our little plants!! :)
What do you think of these cute plants?







Geen opmerkingen:

Een reactie posten